Potentie

Acai Berry – adviezen, opmerkingen, prijs, waar te kopen

Anti-inflammatoire, high-antioxidant voedingsmiddelen houden je gezond en zo ziek, kunt u terug naar een goede gezondheid te brengen. Bessen zeker past het wetsvoorstel, en de trendy bessen van het moment met de grote anti-aging voordelen is de açai-bes.

U hebt waarschijnlijk al gemerkt reformwinkels nu wegpompen van meer “acai bowls” dan ooit. Bessen van allerlei vol waardevolle ontstekingsremmende voedingsstoffen: anthocyaninen, proanthocyanidinen, protocatechuzuur, procyanidinen en epicatechine – naast vitamine C, vitamine A en voedingsvezels. De açai-bes is geen uitzondering.

Misschien meer dan elke andere vorm van fruit Acai Berry zijn synoniem geworden vertragen tekenen van veroudering en het bevorderen van een goede gezondheid.

Sommige studies tonen aan dat acai is nog rijker in beschermende anti-oxidanten dan veenbessen, frambozen, bramen, aardbeien, bosbessen of de goji bessen. (1) Op de top van het verstrekken van een groot aantal anti-oxidanten, net als andere soorten bessen doen Acai Berry worden ook verondersteld om te helpen bij het controleren eetlust hormonen, verhoging van de energie, te voorkomen hart-en vaatziekten en helpen met veel metabole functies.

Het is niet elke dag dat een superfood smaakt echt te groot, en dat is een van de redenen dat de populariteit acai’s vlucht heeft genomen.

Acai Berry Nutrition Facts

Deze kleine, diep paars gekleurde bessen zijn afkomstig uit Midden-en Zuid-Amerika, met name Brazilië, waar ze groeien in delen van de Amazone regen forest.Acai Berry traditionele Braziliaanse en Amazone bevolking hebben opgelopen, met inbegrip van de Caboclo stam, met voedingsstoffen en calorieën voor honderden jaren. (2)

In feite tonen aan een aantal records dat Caboclo mensen aten enoughAcai Berry tijdens bepaalde delen van het jaar te maken van meer dan 40 procent van de totale calorieën ze verbruikt! Vermoedelijk waren ze in staat om te jagen en voedsel voor vele uren te verzamelen zonder dat ze honger, moe of zwak, die veel hebben toegeschreven aan alle phytonutrients en vezels werden ze het verkrijgen van het eten zo manyAcai Berry.

Maar acaibes heeft meer te bieden dan alleen anti-oxidanten – het levert ook veel andere elektrolyten, mineralen, aminozuren en zelfs kleine hoeveelheden essentiële vetzuren. Hoewel er een aantal praten aboutAcai Berry helpen om kanker te voorkomen, is niet veel onderzoek gedaan om te laten zien dit is een bewezen voordeel bij de mens gewoon nog niet. Echter, zouden we verwachten dat de consumptie van açai-bes te helpen bij de bestrijding van kanker, net als andere bessen te doen (zoals bramen of kersen), omdat ze gericht zijn op de onderliggende oorzaak van de vorming van kanker, ook bekend als een hoge mate van schade door vrije radicalen en ontstekingen.

Acai komt geladen met tal van voedingsstoffen, waaronder:

 • Antioxidanten (anthocyanen, polyfenolen, vitamine A, C en E)
 • Gezonde vetten zoals meervoudig onverzadigde vetten en omega vetzuren (waaronder omega-3, omega-6 en omega-9 en vetzuren zoals linolzuur, palmitinezuur en oliezuur)
 • Voedingsvezels
 • Bepaalde essentiële aminozuren
 • elektrolyten (magnesium, kalium, fosfor en mangaan)
 • plantensterolen (B-sitosterol, campesterol en sigmasterol)
 • Other sporenelementen (ijzer, calcium, koper en zink)
 • B-vitaminen (B1, B2 en B3)

Hoewel we niet vaak horen over de verschillen tussen de verschillende soorten ofAcai Berry, wist u dat er daadwerkelijk worden verondersteld te zijn zeven verschillende acai kleinfruit?

Alle groeien van de plant genaamd Euterpe, dat is een soort van tropische, hoge palmboom die clusters van kleine bessen die een beetje kleiner dan de meeste druiven produceert. Deze hoge bomen (volwassen kinderen kunnen groeien tot 100 voet hoog) zijn nu meer dan ooit om voor kwekers te halen, droog, te bewaren en leveren hun voedingsstoffen verpakt bessen over de hele wereld wordt geoogst in tropische delen van de wereld.

Diverse acai producten (poeders, vruchtensappen, thee, smoothies, etc.) zullen verschillen in hun exacte calorieën, antioxidantwaarde, vet verhouding en mineralen afhankelijk van de kwaliteit en zuiverheid. Dat gezegd zijnde, ramingen blijkt dat 100 gram puur acai (die ongeveer gelijk is aan een portie van poeder) beschikt over: (3, 4)

 • 70-80 calorieën
 • 5-6 gram vet (meestal enkelvoudig onverzadigd)
 • 2-3 gram suiker
 • 3-4 gramvezel
 • 1-2 g eiwit
 • 130 procent DV mangaan
 • 15 procent DV vitamine A
 • 8 procent DV koper
 • 4 procent DV ijzer, thimaine, calcium en magnesium

1. Zeer hoog in antioxidanten H4>

Geen twijfel mogelijk, er is nogal een lange lijst van voordelen voor de gezondheid die worden toegeschreven toAcai Berry. Het grootste deel van de voordelen die u krijgt van het eten van acai-bes is te wijten aan de extreem hoge gehalte aan antioxidanten, dat is waarom het wordt gezegd dat het een hoge hebben “ORAC score.”

ORAC staat voor Oxygen Radical absorptie Capacity; Het is een schaal die de antioxiderende eigenschappen van levensmiddelen meet. ORAC waarden worden gebruikt om voedsel te classificeren op basis van hoeveel antioxidanten die ze bevatten op basis van gewicht, en acai-bes is zeer dicht bij de top van de lijst.

PurpleAcai Berry daadwerkelijk krijgen hun verschillende kleur te wijten aan hoge concentraties van bepaalde gepigmenteerde voedingsstoffen die ze bevatten, in het bijzonder anthocyanen, die worden aangetroffen in vele rood-paarse bessen soorten. De concentratie van antioxidanten in acai wordt aangenomen dat 10 keer hoger die in rode druiven, en acai wordt geschat op 10 tot 30 keer de hoeveelheid anthocyanen hebben dan rode wijn ! (5)

Antioxidanten waaronder anthocyanen enorm bijdragen aan de anti-inflammatoire, anti-aging voordelen ofAcai Berry. Dat komt omdat anti-oxidanten zijn “vrije radicalen”, wat betekent dat ze helpen vertragen het proces van schade door vrije radicalen (ook wel oxidatieve stress) die het lichaam verslechteren en kwalen te ontwikkelen in de tijd veroorzaakt. Acai lijkt vooral effectief bij superoxide en peroxyl scavenging te zijn; in feite, is het aangetoond dat ze de hoogste score van levensmiddelen die tot op heden tegen peroxylradicaal hebben zoals gemeten door zuurstofradicalen absorptie testen. (6)

Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor de “slijtage” we toeschrijven aan het ouder worden, en ze in het lichaam door middel van zaken als een slechte voeding, chemische verontreinigingen, milieuvervuiling en een hoog gehalte aan blootstelling aan UV-licht. Niet alleen schade door vrije radicalen maken ons er ouder uitzien sneller door het beschadigen van onze huid, maar het draagt ​​ook bij aan de gezamenlijke, het skelet en spierpijnen.

Door te helpen het lichaam beter bestand tegen de effecten van vrije radicalen blijven, acai is gunstig voor bijna elke lichamelijke systeem: cardiovasculaire, endocriene, spijsvertering, neurologische, immuun, enz. En als het gaat om anti-aging effecten acai’s, goed dingen komen in kleine verpakkingen: Studies tonen aan antioxidanten in acai zijn in staat om menselijke cellen in te voeren in een volledig functionele vorm en zuurstof doven functies uit te voeren, zelfs bij zeer lage doses

.

2. Verhoogt Skin Health H4>

Acai bes is nuttig voor het voorkomen van vroege tekenen van veroudering en helpen met regeneratie van de huid. Voor duizenden jaren mensen hebben gebruikt antioxidant-rijke voedingsmiddelen en kruiden-behandelingen, waaronder acai, zowel plaatselijk als intern degradatie huid te voorkomen en houden de huid veerkrachtig en gezond uitzien. (07)

Bij mensen die een hoge mate van oxidatieve stress te ontwikkelen, hun huid is vaak een van de eerste dingen om dit te laten zien. Donkere vlekken, rimpels, fijne lijntjes, sagginess en verkleuring zijn allemaal gebonden aan radicalen schade in de huid te bevrijden. Veel mensen ook açai-bes gebruiken om zich te ontdoen van littekens , striae, kraaienpootjes en droge huid. Het consumeren van veel anti-oxidanten helpt het lichaam te herstellen van beschadigde huidcellen sneller en daarom wordt een meer jeugdige uitstraling behouden.

3. Helpt Met cognitief functioneren H4>

Het eten van veel voedingsmiddelen met anti-oxidanten is een natuurlijke manier om verbeteren van uw aandacht en geheugen . Ontsteking en oxidatieve stress zijn twee belangrijke onderliggende oorzaken van cognitieve problemen, zoals geheugenverlies, dementie en andere leeftijd gerelateerde psychische stoornissen. Door middel van een proces van het onderdrukken van de biologische activiteit die cellulaire integriteit degradeert, acai pulp fracties lijken te beschermende effecten op hersencellen, die gevolgen hebben voor een betere cognitieve en motorische functies kunnen hebben

Studies hebben aangetoond dat fracties gewonnen uit acai bevatten hersen saving voedingsstoffen, waaronder anthocyanen zoals cyanidine, delfinidine, malvidine, pelargonidine en peonidine, samen met fenolen zoals catechine, ferulinezuur, quercetine, resveratrol, en synergetische en vanillic zuren . (8)

Omdat het gaat uit ontstekingsroutes dat zenuwsignalen schade in de hersenen Acai Berry worden verondersteld te helpen stimuleren mentale functies en iemand te helpen denken meer duidelijk, behoud van hoge energie-niveaus en omgaan met verschillende effecten van psychologische stress beter. Acai is beschermend tegen de schadelijke effecten van stress, zoals het verstoren van het hormonale evenwicht en het verhogen van cortisol, dat is waarom sommige beschouwen acai bessen om een ​​worden “ adaptogen .”

4. Zou kunnen helpen uw eetlust onder controle & amp; Boost Weight Loss H4>

Sommige deskundigen geloven dat acaibes heeft bepaalde hongerremmende capaciteiten dankzij hoe deze effecten verschillende hormonen die de bloedsuikerspiegel en gevoelens van honger, volheid en verzadiging te regelen. Het lijkt te helpen verbeteren metabolische functies, die helpt het lichaam beter werken absorberende voedingsstoffen, het afbreken van voedsel, het elimineren van afval en het reguleren van de afgifte van insuline.

Sommige onderzoek blijkt dat door te helpen boost goede spijsvertering en het regelen van de hoeveelheid insuline in het bloed, acai is gunstig voor het terugdringen van verlangens en kunnen nuttig zijn voor een gezonde plan van het gewichtsverlies zijn. Het is mogelijk dat acai faciliteert met de afbraak van vetten en koolhydraten en helpt ook lager de wens om veel te eten, dat is een directe manier om te verblijven in een gezond lichaamsgewicht.

5. Stimuleert een gezonde spijsvertering H4>

Acai bes heeft een goede dosis van vezels aan te bieden, maar het lijkt om de spijsvertering op een andere manier dan hoe de meeste vezelrijke voedingsmiddelen doen verbeteren. Acai bes wordt beschouwd als een natuurlijke spijsvertering reinigingsmiddel, het helpen van de lever en de nieren te verwerken en verwijderen van afval en giftige stoffen uit het lichaam.

Op de top van zijn vermogen om te werken als een nier en lever reiniger , het is ook een natuurlijke dubbele punt reinigingsmiddel, wat betekent dat het voorkomt dat de ophoping van schadelijke stoffen en onverteerd materie van een verblijf in de dikke darm, waar ingediend ze kunnen constipatie en andere problemen met de spijsvertering. Door het verbeteren van het metabolisme in het algemeen Acai Berry kunnen versnellen darmpassage keer voorkomen voedsel uit fermenteren in de darmen en het veroorzaken van een opgeblazen gevoel, gas en constipatie.

6. Biedt bescherming tegen hartziekten & amp; Diabetes H4>

Hoewel het best bekend staat om zijn anti-oxidanten, acai wordt ook beschouwd als een anti-inflammatoire voedsel , want het bevat een aantal enkelvoudig onverzadigde vetzuren, in aanvulling op de voedingsvezels en fytosterolen dat alle bijdragen aan de bevordering van de cardiovasculaire gezondheid. Studies tonen aan dat regelmatig drinken van acaisap heeft positieve effecten op bloedlipiden niveaus en kan het hart te beschermen. (9) De consumptie van açai-bes helpt lagere ontsteking ook, dat is een van de oorzaken van coronaire hartziekten en hormoon-gerelateerde problemen, met inbegrip van type 2 diabetes.

Acai is verrassend rijk aan enkelvoudig onverzadigde fas zoals oliezuur, die is gevonden in hart-gezonde olijfolie en helpt het lichaam gebruik omega-3 visolie lagere ontsteking en maakt celmembranen.

Een kleine 2011 studie uitgevoerd door de Mediscus Research Center in Californië onderzocht de effecten van de acai op metabool syndroom , een term die wordt gebruikt om een ​​aandoening die wordt gedefinieerd door verschillende risicofactoren voor hart- en vaatziekten en / beschrijven of type 2 diabetes. De studie keek naar veranderingen in reactive oxygen species en metabole routes in een kleine groep van volwassenen met overgewicht na het nemen van 100 gram acai tweemaal daags gedurende een maand.

Na het meten van nuchtere plasma glucose, insuline, cholesterol, triglyceriden, uitgeademd (adem) stikstofoxide metabolieten (eNO) en plasma niveau van voor en na de studie, proefpersonen gemiddeld ervaren verbeteringen in nuchtere glucose en insuline niveaus, een verlaging van de totale choleseertol en borderline significante verlaging van de LDL-cholesterolgehalte. De onderzoekers concludeerden dat acai kunnen helpen volwassenen met overgewicht verlagen hun kans op experinecing hart-en vaatziekten en diabetes, hoewel meer studies op grotere schaal zijn nog steeds nodig. (10)

Acai Berry Vs. Goji Berry: Wat is het verschil & amp; Welke is beter?

Zowel acai gojibes superfoods boordevol voedingsstoffen, allemaal binnen kleine verpakkingen. LikeAcai Berry, zijn goji bessen zijn gebruikt voor duizenden jaren en spoor terug naar de oorsprong van de traditionele Chinese geneeskunde.

In TMC gojibes wordt geprezen voor het verbeteren van uithoudingsvermogen, kracht, libido, vruchtbaarheid, gezondheid van het hart en levensduur. Evenals acai, gojibes is rijk aan vitamine A, B1, B2, C, E, B6, vermeerderd met maar liefst 18 essentiële aminozuren, linolzuur, beta-caroteen, 21 sporenelementen, germanium en selenium. (11)

Een van de voordelen van gojibessen is dat ze vrij zijn van verzadigde vetten, natrium en cholesterol. Terwijl verzadigd vet is niet een probleem voor de meeste mensen en meestal niet een risico vormen, kunnen sommige mensen zich veroorloven minder te wijten aan de bestaande hygiënische omstandigheden om te consumeren, hoewel de hoeveelheid in acai is nog steeds erg klein toch. Goji ook hogere vitamine A , ijzer, vitamine C en calcium dan acai doet, maar weer hebben nek en de nek. Echter, in het voordeel acai, goji is een beetje hoger in suiker en koolhydraten.

Qua antioxidant concentraties acai komt bovenop. De ORAC score ofAcai Berry wordt geschat op 102.000 versus een score van 30.000 voor goji bessen. Aangezien beide hebben een lange geschiedenis samen met vele voordelen, waarom niet beide goji andAcai Berry samen?

Hoe te kopen & amp; UseAcai Berry thuis

Een van de grootste obstakels met het kweken, de verkoop en usingAcai Berry is dat net als alle andere bessen, ze zijn zeer bederfelijke en kwetsbaar als het gaat om tegen hoge hitte. Acai bes wordt gezegd om te beginnen verwennen in slechts 24 uur na te zijn opgepakt als het weggelaten en niet gedroogd. Dit maakt het moeilijk voor leveranciers om te groeien en schip freshAcai Berry, maar ook moeilijk voor de fabrikanten om de bessen tot poeder droog, of uittreksel hun voedingsstoffen om supplementen te maken, zonder schade aan de belangrijke fytochemicaliën die ze bevatten in het proces.

Door het natuurlijke afbraakproces van acai bessen zo snel, wat resulteert in veel van zijn meest gunstige verbindingen verloren, ervan uitgaande dat u buiten Brazilië, dan is uw beste inzet is om droog / poedervorm acai bessen te kopen kan gebeuren. Veel verkopers bieden nu açai-bes in gevriesdroogde poeders, gedroogde pulp, bevroren sappen en supplementen die zijn waardevolle voedingsstoffen best behouden. Hoewel het steeds makkelijker om pure acai bessen poeder te vinden, kunt u ook vinden het toegevoegd aan geconcentreerde antioxidant supplementen of extracten die andere bessen, kersen en druiven ook gebruiken.

Kijk voor acai bessen poeder in reformwinkels of online, u waarschijnlijk tientallen verschillende merken. Reeds gekochte sommige acai bessen, en nu ben je op zoek naar een aantal ideeën aan de slag te gaan? Er is waarschijnlijk geen gemakkelijke manier om acai gebruiken dan om het te mengen in een smoothie. Ook kunt u eenvoudig uw eigen “acai bowls” thuis (een soort trendy ontbijt gemaakt van gemengde vruchten / superfood bevoegdheden die zijn bedekt met muesli of muesli) met behulp van zowel acai poeder en andere superfoods.

Een andere interessante manier om acaibes te gebruiken is hoe het van oudsher werd gebruikt in het oude Amazone keukens: in combinatie met diverse groenten en aardappelen / squash te helpen verzachten hen en brengen hun natuurlijke smaken. Bijvoorbeeld, Cuia EM> is een soort traditioneel gerecht gemaakt met behulp van gekookte kalebassen en açai-bes. Terwijl u waarschijnlijk niet in staat zal zijn te vinden freshAcai Berry en gebruik ze in recepten, kunt u een licht zoete saus of salade dressing met behulp van gedroogde acai poeder om smaak aan groenten en greens toe te voegen.

Zijn er risico’s die u moet weten over wanneer het gaat om het gebruik acai bessen? Acai veilig is om te consumeren, zolang je niet allergisch voor het fruit en de neiging om gevoeligheden voor andere bessen hebben. Kijk voor producten van hoge kwaliteit die puur om te voorkomen dat de consumptie van vulstoffen en andere ingrediënten, zoals hoge hoeveelheid cafeïne zijn. (12)

Uit de klank ervan, zou je denken lekkende darm alleen invloed op de spijsvertering, maar in werkelijkheid meer kan beïnvloeden. Omdat Leaky Gut is zo gewoon, en dergelijke een raadsel, ik ben het aanbieden van een gratis webinar over allerlei soorten dingen lekkende darm. Klik hier voor meer informatie over de webinar te leren.

Marjoleine Nines

In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn .
Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.

Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus.
Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *